Stap 2: Maak je oven schoon met zuiveringszout

Giet ½ kopje baking soda in een kom en voeg 3 eetlepels water toe om een ​​dunne, smeerbare pasta te maken. Gebruik een borstel of een flexibele siliconen spatel om het mengsel door de binnenkant van de oven te verdelen en de boven-, zij- en onderkant te bedekken, inclusief het glas. Laat 20 minuten tot een nacht rusten, afhankelijk van hoe vuil de oven is.

Stap 3: Afnemen met azijn of citroensap

Spuit de binnenkant van de oven in met witte azijn of citroensap en veeg alles af met een vochtige doek of theedoek. Gebruik een plastic schraper om hardnekkige plekken te verwijderen. Herhaal deze stap totdat alles is verwijderd.

Stap 4: Maak het glas van de ovendeur schoon

Sproei het glasoppervlak in met witte azijn of citroensap en veeg het af met een vochtige doek. Herhaal dit proces totdat alles is verwijderd. Sproei nog een laatste keer in met azijn of citroensap en droog af met een zachte doek.

Ovengeuren verwijderen

Het schoonmaken van de binnenkant van de oven zou moeten helpen om de meeste geuren te verwijderen, maar sommige vervelende voedselgeuren zoals vis zijn moeilijker te bestrijden.

Benodigdheden hiervoor zijn:

  • Ovenvaste ovenschaal
  • Citroensap, witte azijn of vanille

Stap 1: Bereid de geurverdrijver voor in de oven

Verwarm de oven voor op laag vuur. Vul een ovenschaal met ongeveer 2,5 cm water. Voeg een theelepel citroensap, witte azijn of vanille toe, afhankelijk van je voorkeur en wat je in huis hebt.