3. Hoe gekleurde kleding te wassen

In bepaalde opzichten lijkt het wassen van gekleurde kleding op het wassen van donkere kleding. Alleen is het belangrijker om kleuren grondiger te scheiden dan donkere kleuren om vlekken door bepaalde kleurstoffen te voorkomen.

Probeer kleuren te groeperen; was pastelkleuren in één wasbeurt en scheid rode, oranje en gele tinten van groene of blauwe kleding. Als je kleding met felle kleuren nieuw zijn, was ze dan de eerste paar wasbeurten apart om te voorkomen dat er kleurstof op andere kleding terechtkomt. Keer net als bij de donkere kleding alle kleren binnenstebuiten en zet ritsen, knopen en haken vast.

Kies op basis van vervuiling de de duur en warmte van de wasbeurt. Plaats geen kleding in de droger als deze kleur afgeeft, warmte zal de vlekken doen binden. Was het kledingstuk in plaats daarvan apart in koud water totdat de kleurstof is uitgespoeld.

4. Andere wastips

Voordat je je kleding in de wasmachine gooit, is het handig om tijd te nemen om de etiketten te controleren. Behandel bevlekte kleding voor de wasbeurt en leg ze gescheiden om deze kledingstukken apart te wassen als ze erg vuil zijn. Was ten slotte handdoeken en lakens apart van kleding en gebruik een lange, hete wasbeurt om te zorgen dat het goed schoon wordt.