Airfryers zijn er in vele soorten en maten. De een kiest voor de Philips Airfryer XL of XXL, de ander voor een kleinere versie. Airfryers maken krokant eten nóg krokanter. Afscheid nemen van frituren in olie is ook een groot (en gezond) pluspunt. Sommige recepten voor in de airfryer geven specifieke instructies om het voor te verwarmen, maar zeggen mogelijk niet hoe. Gelukkig is het voorverwarmen van een airfryer niet ingewikkeld. Tijd om aardappelschijfjes en kipkluifjes te bereiden!

Hoe kan ik mijn airfryer voorverwarmen?

Sommige airfryers hebben al een voorverwarmfunctie die je gewoon indrukt voor het voorverwarmen. Als je airfryer deze functie niet heeft, kun je het op deze manier doen:

  1. Stel de temperatuur van de airfryer in op de aangeraden temperatuur op de verpakking van het te bereiden product;
  2. Zet de airfryer aan en laat het 2 tot 5 minuten opwarmen. Hoe lang voorverwarmen hangt af van de grootte van je airfryer. We raden 2 minuten aan voor kleine airfryers en 5 minuten voor grotere airfryers.

Moet ik mijn airfryer voorverwarmen?

Over het algemeen maakt het niet veel uit. Voor de meeste producten die in de airfryer worden bereidt, maakt het niet zoveel uit of je het voorverwarmt. Je kunt er voor kiezen om de airfryer voor te verwarmen en het eten minder lang in de airfryer te laten zitten of om het niet voor te verwarmen en het eten er iets langer in te laten zitten. Voor het gemak kun je dus kiezen om de airfryer niet voor te verwarmen, voor het resultaat maakt het niet uit.