Kalknagels of schimmelnagels is een veel voorkomende nagelaandoening die veel mensen ervaren aan de vingernagels of teennagels. Je kunt kalknagels oplopen wanneer je voeten zweten of vochtig blijven. Schimmelnagelinfecties kunnen zich op de nagel ontwikkelen door verschillende organismen zoals schimmels en gisten. Dit gebeurt meestal nadat deze organismen in contact zijn gekomen met een gebarsten nagel of met huid rondom de nagel. Deze opening wordt als een toegangspoort door deze orgasmen gezien.

Probeer enkele van deze effectieve huismiddeltjes voor het verzorgen van kalknagels:

 • Wekelijks knippen en vijlen
 • Schone sokken en schoenen
 • Waterstof peroxide
 • Zwarte thee
 • Azijn
 • Zuiveringszout
 • Epsomzout
 • Essentiële oliën
 • geozoneerde oliën
 • Olijfblad extract
 • Snakeroot-extract
 • Zink
 • Knoflook
 • Maïsmeel
 • Dieet veranderingen
 • Oefening

We lichten vijf huismiddeltjes hieronder uit:

#1 – Wekelijks onderhoud

Het is belangrijk om je nagels elke week weer te knippen en te vijlen. Het knippen van teennagels verlicht de druk op de nagels en helpt antischimmeloplossingen de nagels binnen te dringen. Gebruik traditionele teennagelknippers en een nagelvijl om de nagels kort en dun te houden. Zorg ervoor dat je alles na gebruik ontsmet. Het onderhouden van korte, schone en droge nagels is essentieel bij het behandelen en voorkomen van schimmelnagels in de toekomst.

#2 – Schone sokken en schoenen

Het regelmatig wisselen van sokken en schoenen kan ook de groei van voetschimmel tegengaan. Zowel sokken als sportschoenen kunnen ook in heet water worden gewassen om de groei van gisten en schimmels die op de stof kunnen groeien, te verwijderen. Sommige schoenen kunnen machinaal worden gedroogd. Schoenen drogen in de zon is een andere optie bij het schoonmaken van schoenen.

Het toevoegen van een half kopje zuiveringszout of een kopje azijn aan de wasmachine kan helpen om bacteriën of schimmels op sokken of schoenen te verwijderen.

Laarzen en ander schoeisel dat niet in de machine kan worden gewassen, kan worden weggevaagd met een oplossing van azijn en water of worden besproeid met een vrij verkrijgbare antischimmelspray. Medicinale poeders zijn ook nuttig bij het behandelen van schoenen voor voetschimmel.

Door de voeten te laten ademen door indien mogelijk schoenen en sokken uit te doen, kan schimmelgroei worden voorkomen. Bescherm je voeten door ademende schoenen en schone sokken te dragen. Antimicrobiële sokken en schoenen gemaakt van bamboe, koper of speciale stoffen zijn ook verkrijgbaar. Ze kunnen helpen voorkomen dat ongewenste bacteriën en gisten in uw schoenen groeien.

Een proactieve benadering om uw voeten schoon en droog te houden, kan de verspreiding van teennagelschimmel voorkomen. U kunt de voeten wassen of weken met warm zeepsop of een voetenbad met alledaagse huishoudelijke artikelen. Je voeten weken in een volledig natuurlijk, homeopathisch brouwsel kan nuttig zijn bij het verminderen of elimineren van teennagelschimmel.

#3 – Waterstofperoxide

Waterstofperoxide kan schimmels doden die op teennagels groeien. U kunt waterstofperoxide direct op uw geïnfecteerde tenen of teennagels vegen met een schone doek of wattenstaafje. Waterstofperoxide kan ook worden gebruikt in een voetbad. Meng ⅛ kopje waterstofperoxide (of meerdere dopjes) met vier kopjes koud water en laat de voeten 10 tot 20 minuten weken. Spoel de voeten af ​​met warm water en dep ze droog.

#4 – Zwarte thee

Voeten weken in gewone thee kan ook nuttig zijn bij de behandeling van teennagels of voetschimmel. Zwarte thee bevat looizuur dat de voeten uitdroogt, bacteriën doodt en helpt de poriën van de voet te sluiten om zweten te verminderen. Kook twee liter water en voeg dan vijf tot zes theezakjes toe. Laat de thee afkoelen en laat de voeten 30 minuten weken. Gebruik deze voetenweek desgewenst dagelijks.

#5 – Appelciderazijn

Een ander huismiddeltje om teennagelschimmel te behandelen, is het gebruik van appelciderazijn. Azijn is een schimmelwerend ingrediënt dat kan worden gemengd met water om een ​​voetbad te creëren. De azijnzuurcomponent helpt verkleurde teennagels witter te maken en de verspreiding van de infectie naar andere tenen te stoppen. Probeer twee delen azijn op een deel warm water en laat de voeten dagelijks 20 minuten weken. Voor een krachtiger voetbad kan de verhouding een deel azijn op een deel water zijn. Als de geur te overweldigend is, kunnen etherische oliën worden toegevoegd om de ervaring aangenamer te maken. Witte azijn kan als alternatief worden gebruikt, omdat beide even effectief zijn.